Тези чудесни хпебчета видях в блога на Диди и реших да ги направя. Станаха много много вкусни.
Продукти:
3 ч.чаши брашно
30 гр. мая
1 ч.чаша хладко мляко
2 с.л. захар
1 1/2 ч.л. сол
4 с.л. олио
Чеснова паста
2 с.л. масло
2 ск. чесън
1 с.л. магданоз
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Поръсваме маята със захарта ш солта. Прибавяме топлото мляко, олиото и замесваме меко тесто.Оставяме да втаса на топло. След ка то втаса тестото разделяме на шест топчета, които оформяме във вид на елипса.Оставяме да втасат, след което ги разрязваме с остър нож и пълним с чеснова плънка, намазваме с разбит жълтък и печем в загрята фурна на 180 градуса за 20 мин. до порозовяване.
Чесновата паста приготвяме като смесим в съд мекото масло, счукания със сол чесъни магданоза и ги разбием с ножа на миксера.
4 коментара:
Супер изглеждат, Роси! Ще ги пробваме у дома някоя съботна вечер :)
Благодаря, Ивка!
Поздрави и хубава вечер!
Prekrasno !!!! :)
Благодаря!
Публикуване на коментар