четвъртък, 29 ноември 2012 г.

Котлет по киевски



Продукти:
1 охладено пиле /филе/
сол
черен пипер
за панировка:
брашно
2 яйца
галета
олио за пържене
2 филии хляб за канапе



Начин на приготвяне:
Отделяме филетата, заедно с част от крилцето на пилето. Почистваме  от кожата, начукваме  леко, посоляваме и поръсваме с черен пипер. По средата поставяме парченце масло,  увиваме на руло, потапяме в брашно, разбете яйца  и галета и пържим в загрята маслена баня.
Готовите котлети се поставят върху канапе от пържени филийки. На крилцето си поставя маншет от станиол. Поднася се с различна гарнитура.


4 коментара:

Роси, много вкусно изглежда този котлет.
Поздрави!

Русанче, страхотно е пиленцето!
Моля те махни това с проверката дали сме роботи, че много бави и много хора се отказват да коментират имено заради него!
Не натрапвам мнението си , просто правя предложение, надявам се да не се разсърдиш, това е личен избор.
Прегръдки и хубав ден*)

Чуден котлет!И красиво поднесен!Поздрави!

Мъхче,
Кате,
Роси,
Благодаря ви!
Поздрави и хубава вечер!

Публикуване на коментар