петък, 23 ноември 2012 г.

Славянски гювеч




Продукти:
500 гр.свинско или телешко месо
1 глава лук
1/2 чаша домати консерва /2 домата/
3бр. пиперки /пресни или замразени/
1/2чаша ориз
магданоз
черен пипер
сол
червен пипер



Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязаното на порции месо с дребно нарязания лук.Доливаме с гореща вода и варим до омекване на месото. Прехвърляме всичко в гювеч и прибавяме нарязаните на ивички пипирки, доматите, измития ориз и подправките /съотношението бульон:ориз трябва да бъде 3:1/. Печем на умерена фурна докато ястието остане на мазнина.

2 коментара:

Много ми харесва храна, приготвена в гювеч. Несмънено и това предложение ще ми допадне.

Усмихнат уикенд, Роси :)

Благодаря, Инче!
Хубава неделя!

Публикуване на коментар