събота, 6 април 2013 г.

Козуначени кифли



Продукти:
500гр.прясно мляко
500гр. захар
1/2 чаена чаша разтопено масло или мас
1/2 чаена чаша олио
10 яйца
настъргана лимонова кора
50гр. мая
брашно



Начин на приготвяне:
Поръсваме маята с 1щ.сол и 1щ.захар, прибавяме 1/2 чаша прясно мляко и замисваме с брашно до гъста каша. Оставяме да втаса. През това време разбъркваме яйцата със захарта и  прибавяме затопленото мляко. В отделен съд смесваме разтопеното масло с олиото и прибавяме към яйчно-млечната смес половината от мазнината. Останалата половина оставяме за омесване на тестото. Прибавяме и втасалата мая и замесваме меко тесто. След това продължаваме с месенето като поталяме ръце в мазнината и месим докато свърши. Поставяме омесеното тесто на топло да втаса. След това разточваме кора, нарязваме на триъгълници, поставяме плънка от локум, шоколад или мармалад и оформяме кифли. Пак втасват, мажем с разбито яйце, поръсваме със захар и печем на умерена фурна.


С шоколад


С локум







0 коментара:

Публикуване на коментар