Продукти:
за тестото:
1 кг брашно
1 кубче прясна мая
2 с. л. захар
1 ч. л. сол
олио за намазване
сусам за поръсване
за сиропа:
1 ч. ч. захар за карамелизиране
1 к. ч. мед
100 г сусамово семе
Начин на приготвяне:
В купа се слагаме маята, солта и захарта, сипваме 1/2 л вода и се добавяме брашното. Бъркаме около 10 минути, за да се поеме течността. Полученото тесто оставяме да втасва 30 минути.
Кипваме 3-4 л вода и в нея слагаме карамелизираната захар и мед.
От тестото оформяме рулца и ги намазваме с олио. От рулцата правим кръгчета, слагаме ги във водата и след като изплуват от нея, наръсваме ги със сусам и ги печем 15 минути при температура 200 градуса.
1 коментара:
къде отиде карамела
Публикуване на коментар