неделя, 14 април 2013 г.

Варени гевречета


Продукти:
за тестото:
1 кг брашно
1 кубче прясна мая
2 с. л. захар
1 ч. л. сол
олио за намазване
сусам за поръсване


за сиропа:
1 ч. ч. захар за карамелизиране
1 к. ч. мед
100 г сусамово семе






Начин на приготвяне:

В купа се слагаме маята, солта и захарта, сипваме  1/2 л вода и се добавяме брашното. Бъркаме  около 10 минути, за да се поеме течността. Полученото тесто оставяме  да втасва 30 минути.
Кипваме  3-4 л вода и в нея  слагаме карамелизираната захар и мед.
От тестото  оформяме  рулца и  ги намазваме с олио. От рулцата  правим кръгчета, слагаме ги  във водата и след като изплуват от нея, наръсваме ги със сусам и ги печем 15 минути при температура 200 градуса.
Източник: Бон Апети


1 коментара:

къде отиде карамела

Публикуване на коментар