неделя, 7 април 2013 г.

Козунак с ябълки в хлебопекарна



600 гр. брашно
200 мл. прясно мляко
150 гр. масло (маргарин)
25 гр. мая
2 яйца
200 гр. захар
ванилия
2 суп. лъж. ракия
лим. кора
2 ябълки
галета





Разбиваме маята в топлото мляко като прибавяме 1 щипка сол и 1 щипка захар. Прибавяме разтопеното масло, разбитите яйца и захарта, Разбиваме добре. Изсипваме сместа във ваничката на хлебопекарната, прибавяме пресятото брашно и включваме на програма за тесто. При мен е 1.5 часа. Разточваме готовото тесто, намазваме с олио и наръсваме с настърганите, изцедени от сока  и разбъркани с галета ябълки.Навиваме на руло,разделяме на две и поставяме във форми. Тестото трябва да заема 1/2 част от формите. Оставяме да втаса за 2 часа. Намазваме с яйце, наръсваме със захар и печем на 160 градуса до готовност. След като изстине, изваждаме от формите и наръсваме с пудра захар.



0 коментара:

Публикуване на коментар