сряда, 10 юли 2013 г.

Пиле в гювече със зеленчуци, гъби и сирене


Продукти за 4 порции:
2 бр. пил. гърди
1 глава лук
2 бр. чушки пресни /замразени/
200 гр. гъби печурки
сол
черен пипер
1 щ. захар
200 гр. сирене
5-6 с.л. готварска сметана
магданоз
4 айца
кашкавал за настъргване





Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лус в малко олио, прибавяме ситно нарязаните чушки, гъби, сол, черен пипер, 1щ. захар и разбъркваме. След това прибавяме нарязаното на хапки пилешко месо, разбъркваме,  настъргваме сиренето и нарязваме магданоза. Разбъркваме хубаво докато се разтопи сиренето, прибавяме сметаната.  Разпределяме в гювечета, настъргваме кашкавал, чукаме по 1 яйце, поставяме капака  и печем на фурна на 180 градуса за около 15-20 мин.
Източник: Кухнята на Звездев


0 коментара:

Публикуване на коментар