събота, 21 септември 2013 г.

Пита с ананас



Пита с ананас
Продукти:
1 консерва ананас
125 гр. масло
1 ч. чаша пудра захар
4 яйца
1 ч. чаша брашно
1 бакпулвер
1 щ. сол



 Начин на приготвяне:
Разбивате маслото заедно със захарта.
Добавяте едно по едно яйцата и продължавате да разбивате докато се смесят напълно. Прибавяте пресятото брашно с бакпулвера и солта и бъркате.
Изсипвате сместа в намазана предварително с мазнина форма и поставяте в загрята на 170 градуса фурна за около 15 мин или докато се надуе питата и хване лека коричка.
Подреждаме отгоре колелцата от ананас, които предварително сме изцедили и поставяме отново във фурната да се допече. За по-сигурно проверяваме с дървен шиш, по който не трябва да има следи от тесто, след като го извадите от фурната.



0 коментара:

Публикуване на коментар