петък, 6 септември 2013 г.

Пълнени чушки с миди

Продукти:
5 бр. чушки около 500 гр.
400 гр изчистени миди
1 морков
1 средна глава лук
1 среден домат
100 гр. ориз
копър
кервиз
черен пипер
сол
червен пипер
олио



За соса:
250 гр. кисело мляко
1 яйце
1 с.л. брашно
сока от печените чушки
сока от 1 лимон
1 с.л. оцет
20 гр.масло
сол



Начин на приготвяне:

Запържваме нарязаните лук и моркови. Прибавяме изчистените миди, ориза,  обеления и нарязан на ситно домат и подправките. Разбъркваме добре и наливаме 300 мл. вода. Оставяме да покъкри на слаб огън докато ориза поеме водата. С получената плънка напълваме измитите и изтърбушени чушки. Нареждаме ги в тавичка, заливаме с 500 мл. вода и малко олио и печем на 180 градуса. Поднасяме със сос.



Приготвяне на соса:
В тенджера с обло дъно поставяме киселото мляко, яйцето, брашното и оцета. Слагаме на котлона и разбиваме енергично с тел до загряване на сместа. След това прибавяме сока от печените чушки, като продължаваме да разбиваме докато се получи гладък сос. Накрая прибавяме сока от лимона и маслото.

0 коментара:

Публикуване на коментар