четвъртък, 10 октомври 2013 г.

Ароматни милинки със сирене


ПРОДУКТИ
около 1 кг брашно
1 кубче жива мая
1 яйце
200-250 мл топло прясно мляко
200-250 мл топла вода
1 с.л.оцет
1 с.л.сол
1 ч.л.захар
200-300 сирене
олио
босилек




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтваряме маята в топлата вода със захарта.Оставяме да престои, докато на повърхостта започне да се образува пяна. Прибавяме солта, прясното мляко, яйцето, оцета и 3-4 с.л. олио. Брашното се прибавя по малко и замесваме меко тесто. Оставяме го да втаса в предварително намазнен и набрашнен съд да се увеличи 5-6 пъти.
С намазнени ръце оформяме малки топчици, които редим в предварително намазнена тава. Поръсваме ги с натрошено сирене  босилека  и оставяме милинките да втасат.
Запържваме 1-2 с.л. брашно и щипка сол в сгорещено олио. Докато е горещо, заливаме втасалите милинки и ги слагаме в предварително загрята фурна на 180-200 градуса и ги печем до леко зачервяване.
След като се изпекат, ги намазваме с масло и покриваме с влажна кърпа.Това е идеалната закуска през почивните дни. Поднасяме ги топли с домашен айрян.




0 коментара:

Публикуване на коментар