неделя, 6 октомври 2013 г.

Ябълкова пита

Продукти:
1 яйце
250 гр. захар
250 гр. кисело мляко
1 ч. лъж. сода бикарбонат
160 мл. олио
500 гр. брашно
2 ябълки







Начин на приготвяне:

Смесваме Киселото мляко със содата, прибавяме яйцето, захарта, олиото и брашното, Разбъркваме докато се получи кексово тесто. Отделяме от него около 1 ч.чаша. Останалото количество  поставяме  в намаслена тавичка и печем около 10 мин на 200 градуса. След, което подреждаме отгоре нарязаните на ситно ябълки, смесени с малко захар. Отделеното тесто замесваме с брашно, докато получим тесто. Правим фитили, които нареждаме върху ябълките на ширина и на дължина. Отново поставяме във фурната и печем на 180 градуса до готовност на питата. Накрая поръсваме с пудра захар.


0 коментара:

Публикуване на коментар