сряда, 24 декември 2014 г.

Маслени бисквити със стафиди




Продукти:
250 гр. меко масло
200 гр. пудра захар
2 с. лъж. прясно мляко
ванилия
375 гр. брашно
50 гр. нишесте
настъргана кора от 1 лимон
100 гр. нарядани стафиди




Начин на приготвяне:
Смесваме мекото масло и пудрата захар, разбиваме на пухкав крем, прибавяме половината брашно, настърганата лимонова кора, прясното мляко ванилията и нишестето, разбърква се. Останалото брашно се разстила върху работния плот, върху него се изсипва сместа, добавят се и нарязаните стафиди. замесваме гладко тесто. разделяме го на две равни части, от всяка част се оформя по един фитил с дължина около 30 см. Всеки фитил се увива в прозрачно домакинско фолио и се слага в хладилника за 2 часа, докато тестото стегне. Охладеното тесто се нарязва на парчета са дебелина 1 см. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене. Пекът се в предварително затоплена фурна на 160 градуса за около 20 мин.



Рецептата е адаптирана от:http://www.mycookingbookblog.com/

0 коментара:

Публикуване на коментар