понеделник, 22 декември 2014 г.

Коледни джинджифилови меденки




Продукти:
100 гр. захар
50 гр. мед
40 мл. вода
75 гр. масло
1/2 с. лъж. канела
1/2 ч. лъж. джинджифил на прах
3/4 ч. лъж. сода
250 гр. брашно





Начин на приготвяне:
Захарта, меда и водата се слагат в тенджера, загряват се на умерен огън, докато захарта се разтопи, прибавя се маслото и се разбива, след това подправките. Оставя се да изстине без да се разбърква. Когато се охлади се добавя содата и брашното. Разбива се с дървена лъжица до гладко тесто. Оформя се топка, увива се във фолио и се оставя в хладилник за една нощ. На следващия ден се разточва на около 2 мм. и се изрязват бисквити. пекът се на 185 градуса за около 10 мин. Украсяват се със захарен фондан.









0 коментара:

Публикуване на коментар