This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

петък, 21 февруари 2014 г.

Панирани пилешки пържоли с плънка


Продукти:
4 бр. пил. пържоли
сол
черен пипер
брашно
2 яйца
олио за пържене



плънка:
200 гр. гъби
50 гр. шунка
2 мариновани краставички
1 малка глава лук
100 гр. кашкавал





Начин на приготвяне:
Начукваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер пържолите. След това ги панираме в брашно и разбито яйце и пържим в нагорещено олио до зачервяване. Поставяме изпържените пържоли върху хартия за да се изцеди мазнината. След това приготвяме плънката, като нарязваме на ситно лука, поставяме го в съд с малко олио и леко запържваме, прибавяме нарязаните гъби и задушаваме докато се изпари водата. Накрая прибавяме нарязаните на ситно шунка и маринованите краставички. Разбъркваме добре. Върху всяка пържола поставяме плънка и върху нея настъргваме кашкавал. Запичаме в микровълнова фурна до разтопяване на кашкавала. Поднасяме веднага докато ястието е топло.


неделя, 9 февруари 2014 г.

Тутманик

Продукти:
500 мл. вода
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. оцет
3 с.л. олио
мая колкото локум
3 яйца

300 гр. сирене
125 гр. масло
100 мл. олио


Начин на приготвяне:
Замесваме меко тесто и го оставяме да втаса. Разделяме го на 10 топки. Разточваме едната топка, Наръсваме с разтопеното масло, смесено с олиото и сирене. Прегъваме кората на пакет, както е показано тук. По същия начин приготвяме втората кора, като преди да я прегънем поставяме първата кора както е сгъната на пакет в нея. Така всичките 10 кори. Накрая се получава бохча от кори, която поставяме в намазана с олио тава, Притискаме  и оставяме да втаса. Нарязваме на квадрати , намазваме с яйце и печем на 180 градуса.