събота, 31 май 2014 г.

Пиле по италиански

2 яйца
2 с. л. мляко
1 ч. л. сол
½ ч. л. черен пипер
4  пилешки филета
бяло брашно за овалване
1/3 ч. ч. зехтин
1/3 ч. ч. растително олио
6 с. л. безсолно масло
1 лимон, нарязан на тънки филийки
½ ч. ч. сухо бяло вино
сокът от 1 лимон
2 ч. ч. пилешки бульон
2 с. л. ситно нарязан магданоз



Приготвяне:
Хубаво разбийте яйцата, млякото, солта и черния пипер. Оваляйте филетата в брашното и изтръскайте излишното. Загрейте мазнината в широк тиган. Потопете филетата в яйчната смес и ги сложете да се пържат, докато покафенеят и от двете страни. Извадете ги и ги сложете да се отцеждат върху кухненска хартия.
Дръпнете тигана от котлона и излейте мазнината. Почистете го и сложете половината масло. Щом се стопи, добавете лимоновите резени. Задушете ги за около 3 минути. Извадете ги и ги оставете настрана. Добавете останалото масло, виното и лимоновия сок, и кипнете соса. Оставете го да се редуцира наполовина. Върнете филетата в тигана и ги варете около 4 минути в соса. Поръсете ястието с магданоз и го сервирайте с гарнитура от задушени лимонови резени.



0 коментара:

Публикуване на коментар