сряда, 4 юни 2014 г.

Пандишпаново руло със сладко от боровинки

Продукти:
7 яйца
170 гр.  брашно
160 гр. захар
ванилия
пудра захар за поръсване
300 гр. сладко от боровинки





Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме с миксер белтъците, когато станат на сняг прибавяме захарта. Разбиваме докато се разтопи, след това прибавяме жълтъците и пак разбиваме. Накрая прибавяме брашното и внимателно разбъркваме с ръка. Изсипваме в квадратна тава, покрита с хартия и оформяме на платка дебела около 1-2 см. Печем на силна фурна /при слаба фурна платката става чуплива/. След като изпечем платката, поставяме я върху навлажнена кърпа и навиваме заедно с кърпата на руло. След около 10 мин. развиваме и намазваме със сладкото от боровинки  навиваме отново на руло. Поръсваме с пудра захар.





0 коментара:

Публикуване на коментар