Продукти:
500 грама брашно
1 непълна чаена чаша вода
1/2 кубче прясна мая
1 супена лъжица захар
1 равна лъжичка сол за тестото
2 супени лъжици зехтин за месенето на тестото и още колкото е необходим зехтин за тавата и намазване на тестото
200 грама бяло саламурено сирене
1 голям домат
солбосилек
Начин на приготвяне:
.Маята се разбива заедно с лъжицата захар, след това се полива с леко затоплената вода слагат се няколко лъжици брашно;
Всичко се разбърква добре, поръсва се с още малко брашно, така че то да покрие кашичката от мая и брашно;
Съда в който е така подготвената мая се оставя на топло.
Солта се слага в брашното което е останало, то се оформя като кладенче и готовата закваска се изсипва в него;
Омесва се меко тесто, като в края на месенето се добавят и 2 лъжици зехтин, омесва се отново, поставя се в подходящ съд, завива се с домакинско фолио, оставя се на топло за 40-45 минути или докато удвои обема си;
Втасалото вече тесто се омесва отново и след това с ръце се оформя направо в намазана с малко зехтин тавичка на тънка питка;
Пак с пръсти в нея се правят дупки и се намазва с останалия зехтин, поръсва се с натрошеното сирене , босилек на вкус, нарежда се нарязания домат, после се оставя за десетина минути да почине, след което се изпича в умерена фурна;
500 грама брашно
1 непълна чаена чаша вода
1/2 кубче прясна мая
1 супена лъжица захар
1 равна лъжичка сол за тестото
2 супени лъжици зехтин за месенето на тестото и още колкото е необходим зехтин за тавата и намазване на тестото
200 грама бяло саламурено сирене
1 голям домат
солбосилек
Начин на приготвяне:
.Маята се разбива заедно с лъжицата захар, след това се полива с леко затоплената вода слагат се няколко лъжици брашно;
Всичко се разбърква добре, поръсва се с още малко брашно, така че то да покрие кашичката от мая и брашно;
Съда в който е така подготвената мая се оставя на топло.
Солта се слага в брашното което е останало, то се оформя като кладенче и готовата закваска се изсипва в него;
Омесва се меко тесто, като в края на месенето се добавят и 2 лъжици зехтин, омесва се отново, поставя се в подходящ съд, завива се с домакинско фолио, оставя се на топло за 40-45 минути или докато удвои обема си;
Втасалото вече тесто се омесва отново и след това с ръце се оформя направо в намазана с малко зехтин тавичка на тънка питка;
Пак с пръсти в нея се правят дупки и се намазва с останалия зехтин, поръсва се с натрошеното сирене , босилек на вкус, нарежда се нарязания домат, после се оставя за десетина минути да почине, след което се изпича в умерена фурна;
0 коментара:
Публикуване на коментар