събота, 28 юни 2014 г.

Пилешки гърди със сос

Продукти:
2 бр. пилешки гърди
2 скилидки чесън
400 гр. домати
1 ч. л. захар
150 гр. сирене
50 гр. топено сирене
червен пипер
риган
сол
масло



Начин на приготвяне:
Разрязваме  пилешките гърди на две, така, че да се получат 4 бр. Наръсваме с черен пипер и сол. Потапяме ги в брашно и пържим в олио до златисто от двете страни. Изваждаме пържолите, изливаме олиото, забърсваме тигана със салфетка, поставяме маслото и запържваме чесъна. Прибавяме доматите, захарта и ригана и оставяме да къкри докато соса се сгъсти. След това слагаме изпържените филета в огнеупорна тенджера, слагаме доматения сос, натрошаваме сиренето,  нарязваме топеното сирене и печем до разтапяне на сирената.


0 коментара:

Публикуване на коментар