четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Яхния с месо и лук




Продукти:
500 гр. свинско / телешко / месо
1 кг. лук
200 гр. домати
1 бр. пиперка
олио
сол
червен пипер
черен пипер
чубрица
200 мл. вино
дафинов лист
бахар
1 с. л. брашно



Начин на приготвяне:
Сваряваме нарязаното на порционни парчета месо. В отделен съд задушаваме лука с мазнината, прибавяме нарязаната чушка, доматите, виното и всички подправки. Разбъркваме добре и прибавяме свареното месо и бульона. Оставяме да покъкри докато омекне лука. накрая прибавяме брашното , размито с малко вода за сгъстяване на ястието.


0 коментара:

Публикуване на коментар