петък, 4 октомври 2013 г.

Пандишпаново руло с мармалад от ябълки и круши и с пюре от тиква

Продукти:
7 яйца
3/4 чаена чаша брашно
3/4 чаена чаша захар
ванилия
пудра захар за поръсване

300 гр. мармалад от ябълки и круши
100 гр. пюре от тиква





Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме с миксер белтъците, когато станат на сняг прибавяме захарта. Разбиваме докато се разтопи, след това прибавяме жълтъците и пак разбиваме. Накрая прибавяме брашното и внимателно разбъркваме с ръка. Изсипваме в квадратна тава, покрита с хартия и оформяме на платка дебела около 3-4 см. Печем на силна фурна /при слаба фурна платката става чуплива/. След като изпечем платката, поставяме я върху навлажнeна кърпа и навиваме заедно с кърпата на руло. След около 10 мин. развиваме и намазваме със разбития мармалад, смесен с пюрето от тиква и  навиваме отново на руло. Поръсваме с пудра захар.


0 коментара:

Публикуване на коментар