вторник, 24 декември 2013 г.

Пълнена коледна кокошка

Продукти:
1 кокошка / пуйка /
250 гр. ориз
300 гр. дреболии /воденицки, сърца/
300 гр. гъби
2 глави лук
джоджен
черен пипер
сол
червен пипер




Начин на приготвяне:
Нарязваме и задушаваме пука с дребопиите и гъбите. Прибавяме подправките, ориза и 500 мл. вода. Оставяме да къкри на слаб огън, докато ориза поеме водата. Осоляваме кокошката             / пуйката / и я напълваме с плънка. На дупето поставяме една ябълка. Слагаме готовата кокошка в дълбока тавичка,поръсваме с червен пипер, наливаме около два пръста вода и олио, покриваме с фолио и печем на 200 градуса за 2,5 часа.


0 коментара:

Публикуване на коментар