петък, 27 декември 2013 г.

Торта "Парфе"




Продукти:
за платката
300 гр. бисквити с какао
100 гр. масло
2 с.лъж. мед
4 с. лъж. пудра захар



за крема:
500 мл. сметана
100 гр. захар
20 гр. желатин
100 гр. бял шоколад
50 мл. течна сметана
50 гр. масло



за заливка:
100 гр. бял шоколад
50 мл. течна сметана
50 гр. масло

за гарниране:
1 бр. руло
100 мл. сметана
3 с. лъж. пудра захар
2 с. лъж. какао
2 с. лъж. масло








Начин на приготвяне:
Смиламе бисквитите, смесваме с маслото, меда и пудрата захар. Разстиламе на платка на дъното на тортена форма. Нарязваме рулото на парченца и нареждаме покрай стената на формата. Поставяме в хладилник да стегне. Разбиваме сметаната със захарта. Разтапяме шоколада  с маслото на водна баня, прибавяме на тънка струйка предварително накиснатия и разтопен на водна баня желатин. Разбъркваме добре и прибавяме при непрекъснато бъркане към разбитата сметана. Готовия крем изсипваме върху стегнатата бисквитена платка. Оставяме в хладилник да желира. Заливката приготвяме като разтопим на водна баня шоколада, маслото и сметаната. Заливаме върху стегнатия крем. Отново поставяме в хладилник и накрая украсяваме с разбита сметана, смесена с пудра захар и какао, предварително разбито с маслото.



1 коментара:

Колко см е рингът на тортената форма?

Публикуване на коментар