събота, 25 януари 2014 г.

Еклери със сушени смокини



Продукти:
500мл. вода
200мл. олио
1 бакпулвер
500гр. брашно
8 яйца



за крема
1л. прясно мляко
50гр. масло
4 яйца
250гр. захар
9 с.лъж. брашно
сушени смокини



Начин на приготвяне:
Водата с 1 щипка сол и 1 с.лъж. захар , олиото и бакпулвира слагаме на огъня да заври. Изсипваме цялото брашно и бъркаме с дървена лъжица докато се получи тесто. Оставяме да изстине, след което прибавяме яйцата идно по едно, докато тестото ги поеме всичките. Шприцоваме еклери върху намаслена тавичка и печем на 200 градуса за окола 30 мин. В изпечените еклери поставяме по една сушена смокиня и  пълним с крем "Ванилия".   Поръсваме с пудра захар. Трябва да престоят поне 12 часа, за да омекнат смокините.



0 коментара:

Публикуване на коментар