неделя, 9 февруари 2014 г.

Тутманик

Продукти:
500 мл. вода
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. оцет
3 с.л. олио
мая колкото локум
3 яйца

300 гр. сирене
125 гр. масло
100 мл. олио


Начин на приготвяне:
Замесваме меко тесто и го оставяме да втаса. Разделяме го на 10 топки. Разточваме едната топка, Наръсваме с разтопеното масло, смесено с олиото и сирене. Прегъваме кората на пакет, както е показано тук. По същия начин приготвяме втората кора, като преди да я прегънем поставяме първата кора както е сгъната на пакет в нея. Така всичките 10 кори. Накрая се получава бохча от кори, която поставяме в намазана с олио тава, Притискаме  и оставяме да втаса. Нарязваме на квадрати , намазваме с яйце и печем на 180 градуса.


0 коментара:

Публикуване на коментар