петък, 21 февруари 2014 г.

Панирани пилешки пържоли с плънка


Продукти:
4 бр. пил. пържоли
сол
черен пипер
брашно
2 яйца
олио за пържене



плънка:
200 гр. гъби
50 гр. шунка
2 мариновани краставички
1 малка глава лук
100 гр. кашкавал





Начин на приготвяне:
Начукваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер пържолите. След това ги панираме в брашно и разбито яйце и пържим в нагорещено олио до зачервяване. Поставяме изпържените пържоли върху хартия за да се изцеди мазнината. След това приготвяме плънката, като нарязваме на ситно лука, поставяме го в съд с малко олио и леко запържваме, прибавяме нарязаните гъби и задушаваме докато се изпари водата. Накрая прибавяме нарязаните на ситно шунка и маринованите краставички. Разбъркваме добре. Върху всяка пържола поставяме плънка и върху нея настъргваме кашкавал. Запичаме в микровълнова фурна до разтопяване на кашкавала. Поднасяме веднага докато ястието е топло.


0 коментара:

Публикуване на коментар