неделя, 23 юни 2013 г.

Шарлота с праскови

Продукти за 5 порции:
500 гр. праскови
400 гр. прясно мляко
3 яйца
100 гр. захар
2 ванилии
300 гр. бишкоти
масло за намазване на формите







Начин на приготвяне:
На дъното и по стените на намазаните с масло форми, подреждаме бишкотите.
Напълваме ги с ред обелени и нарязани на ситно праскови,  ред нарязани бишкоти и пак ред праскови.
В затопленото мляко прибавяме захарта, яйцата и ванилията и разбиваме с миксер.
Изсипваме зместа във формите и печем на водна баня на 200 градуса около 30 мин.
Гарнираме със сметана или сладолед и праскови.



0 коментара:

Публикуване на коментар