неделя, 23 юни 2013 г.

Чеснови попчета с доматен сос

Продукти:
1 кг. попчета
царевично брашно за овалване
1 кг добре узрели домати
1 голяма глава лук
чесън
дафинов лист
черен пипер
мащерка
магданоз
50 гр. масло за соса
олио за пържене



Начин на приготвяне:
Поставяме в олиото 4-5 намачкани скилидки чесън да се запържат. Изваждаме ги и изпържваме попчетата, пресварително оваляни в царевично брашно.


Приготвяне на соса:
Настъргваме доматите и лука на ренде, привавяме чесън, дафинав лист, черен пипер,  мащерка, масло и поставяме на котлона да поври  докато соса се сгъсти. С готовия сос заливаме изпържените попчета и наръсваме със ситно нарязан магданоз.



0 коментара:

Публикуване на коментар