Продукти:
1 кг. попчета
царевично брашно за овалване
1 кг добре узрели домати
1 голяма глава лук
чесън
дафинов лист
черен пипер
мащерка
магданоз
50 гр. масло за соса
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Поставяме в олиото 4-5 намачкани скилидки чесън да се запържат. Изваждаме ги и изпържваме попчетата, пресварително оваляни в царевично брашно.
Приготвяне на соса:
Настъргваме доматите и лука на ренде, привавяме чесън, дафинав лист, черен пипер, мащерка, масло и поставяме на котлона да поври докато соса се сгъсти. С готовия сос заливаме изпържените попчета и наръсваме със ситно нарязан магданоз.
1 кг. попчета
царевично брашно за овалване
1 кг добре узрели домати
1 голяма глава лук
чесън
дафинов лист
черен пипер
мащерка
магданоз
50 гр. масло за соса
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Поставяме в олиото 4-5 намачкани скилидки чесън да се запържат. Изваждаме ги и изпържваме попчетата, пресварително оваляни в царевично брашно.
Приготвяне на соса:
Настъргваме доматите и лука на ренде, привавяме чесън, дафинав лист, черен пипер, мащерка, масло и поставяме на котлона да поври докато соса се сгъсти. С готовия сос заливаме изпържените попчета и наръсваме със ситно нарязан магданоз.
0 коментара:
Публикуване на коментар