четвъртък, 30 май 2013 г.

Меден сладкиш с череши




Продукти:

2 чаени чаши изчистени череши
1,5 чаена чаша брашно
1 чаена чаша меко масло
1/2 чаена чаша захар

1/2 чаена чаша мед
4 яйца
настъргана кора от един лимон
1 чаена лъжичка бакпулвер

пудра захар за поръсване




Начин на приготвяне:

Фурната се включва предварително на 180 градуса. Докато се загрява, в дълбок съд се разбиват маслото, захарта и меда , за да се получи кремообразна смес. В нея едно по едно се добавят яйцата, като всичко това се разбива непрекъснато с миксер. След това бавно се добавя брашното смесено с бакпулвера и лимоновата кора. Добре е брашното да се пресее със сито, за да е по-пухкаво.
Предварително изчистваме черешите от костилки , а точно преди да ги добавим , ги овалваме в брашно, което става много лесно и ефективно в торбичка.  Оваляните череши се добавят към тестото.
Всичко това се изсипва в тавичка, чието дъно е покрито с хартия за печене и се слага в добре загрятата фурна.
Пече се около 50 минути. 
Когато сладкишът е готов, се наръсва с пудрата захар.
Гарнираме със сироп от череши.


0 коментара:

Публикуване на коментар