понеделник, 27 май 2013 г.

Пържени тиквички със сос "Скордаля"

Продукти:
3 бр. тиквички
олио за пържене

за сос "Скордаля"
1 глава чесън
1 филия хляб
1/2 чаша зехтин
1/2 ч.чаша смлени орехи
ябълков оцет на вкус
сок от 1 лимон
сол
2-3 лъж. кисело мляко

Начин на приготвяне:
Измиваме, нарязваме  и посоляваме тиквичките. Овалваме всяко парченце в брашно и нареждаме върху хартия, за да попие брашното. След това изпържваме във фритюрник.

Приготвяне на соса:
Накисваме хпяба, след това го изцеждаме хубаво и поставяме в купа заедно с нарязания чесън. Пасираме и прибавяме на тънка струя зехтина. Добавяме орехите, оцета, лим. сок, сол и киселото мляко. Разбъркваме всичко.







0 коментара:

Публикуване на коментар