неделя, 3 ноември 2013 г.

Рибена чорба от толостолоб


Продукти:
1 - 2 големи  глави от толостолоб
2 картофа
1 глава пук
2 моркова
50 гр. ориз
сол
черен пипер
дафинов лист
девисил
пащърнак
целина
лимонов сок

За застройка:
1 яйце
2 суп. лъж. кисело мляко





Начин на приготвяне:
Сваряваме измитите и почистени глави, след което ги изваждаме и обезкостяваме. Прецеждаме бульона и прибавяме нарязаните зеленчуци, обезкостената риба, подправките и ориза. Оставяме да поври и овкусяваме с лимоновия сок. Накрая  застройваме с варена застройка приготвена от яйцето и киселото мляко. Смесваме яйцето с киселото мляко, поставяме на слаб котлон и непрекъснато бъркаме докато започне да се сгъстява. След това пак при непрекъснато бъркане прибавяме 2-3 черпака от супата, но на тънка струйка. Изсипваме застройката в супата и разбъркваме.


0 коментара:

Публикуване на коментар