сряда, 21 януари 2015 г.

Торта с фондан за първия рожден ден на моето внуче Криси






Днес моето внуче Кристиян има рожден ден! Тази торта  е за нашето прекрасно слънчице!

Продукти:
4 кръгли пандишпанови блата с диаметър 26 см.
4 кръгли пандишпанови блата с диаметър 16 см.

за крема:
500 мл. сладкарска сметана
1 кг. крем сирене
2 пак. желатин
200 гр. черен шоколад
180 гр. пудра захар
кората от 2два лимона
ванилия
200 гр. масло
2 ч. чаши пудра захар

за гарниране:
1.5 кг. фондан





Начин на приготвяне:
Сметаната се разбива. Желатинът се разбива в 50 мл. студена вода, оставя се да набъбне и се загрява на водна баня докато стане течен.Крем сиренето, захарта, ванилията, настърганата  кора от лимона се разбиват, прибавяме разбитата на сняг сметана, разбъркваме, прибавяме на тънка струйка разтопения желатин и разбъркваме добре и накрая нарязания шоколад. Сглобяваме тортата като нареждаме блат, крем. Сглобяваме отделно големия етаж и малкия. Поставяме в хладилника за 2 часа. След това разбиваме на крем маслото с пудрата захар и измазваме двата етажа отгоре е отстрани. Поставяме в хладилник за за 12 часа. На другия ден украсяваме тортата с фондан.





0 коментара:

Публикуване на коментар