сряда, 21 януари 2015 г.

Торта с фондан за първия рожден ден на моето внуче Криси






Днес моето внуче Кристиян има рожден ден! Тази торта  е за нашето прекрасно слънчице!

Продукти за блата
4 кръгли пандишпанови блата с диаметър 26 см.
4 кръгли пандишпанови блата с диаметър 16 см.

за крема:
500 гр. маскарпоне
100 гр. шоколад
100 гр. пудра захар
ванилия
250 гр. масло

за гарниране:
1.5 кг. фондан





Начин на приготвяне:
 Разбиваме мекото мосло с пудра захар, добавяме разтопения шоколад, ванилията  и маскарпонето. Разбиваме с миксер докато се получи пухкав крем. Сглобяваме тортата като нареждаме блат, крем. Сглобяваме отделно големия етаж и малкия. Поставяме в хладилника за 2 часа. След това разбиваме на крем маслото с пудрата захар и измазваме двата етажа отгоре е отстрани. Поставяме в хладилник за за 12 часа. На другия ден украсяваме тортата с фондан.





0 коментара:

Публикуване на коментар