неделя, 13 януари 2013 г.

Запечени картофки


Продукти:
1 кг картофи
2 с.л. олио
2 – 3 скилидки чесън
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1 глава кромид лук (средна)
шипка мащерка
чубрица на вкус
смлян черен пипер на вкус
щипка червен пипер

Начин на приготвяне:
Картофите се измиват хубаво с четка и се нарязват на кубчета със страна 2,5 – 3 см.
 Кромид лука, скилидките чесън и зелената и червената чушка се нарязват на ситно;
 В голяма купа с капак се слагат подправките, прибавят се нарязаните картофи, чесъна, лука, чушките и олиото;
 Кутията се затваря с капака и хубаво се разтръсква за да може подправките да полепнат по картофите;
 Картофите се изсипват в тава и се долива около 50 мл вода. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса, като се разбъркват на няколко пъти за да не залепнат;


0 коментара:

Публикуване на коментар