Продукти за 24 бр.:
25 гр. мая
270 гр. масло
40 гр. захар
15 гр. сол
620 гр. хладка вода
1250 гр. брашно
за намазване:
1 жьлтък
1/2 лъж. мед
за плънка:
сирене
шипков мармалад
течен шоколад
мед
Начин на приготвяне:
От продуктите замесваме тесто. Оставяме да почине 30 мин. Разделяме го на 24 топчета.
Ввяко едно се разточва, наръсва се със сирене или се намазва с шипков мармалад, течен шоколад или мед.
Навиват се на руло, усукват се и се оформят гевречета. Оставят се 30 мин. да втасат, намазват се с разбития жълтък, наръсват се със сусам и се пекът на умерена фурна.
0 коментара:
Публикуване на коментар