петък, 4 януари 2013 г.

Гевреци с плънка





Продукти за 24 бр.:
25 гр. мая
270 гр. масло
40 гр. захар
15 гр. сол
620 гр. хладка вода
1250 гр. брашно
за намазване:
1 жьлтък
1/2 лъж. мед
за плънка:
сирене
шипков мармалад
течен шоколад
мед

Начин на приготвяне:
От продуктите замесваме тесто. Оставяме да почине 30 мин. Разделяме го на 24 топчета.
Ввяко едно се разточва, наръсва се със сирене или се намазва с шипков мармалад, течен шоколад или мед.










 Навиват се на руло, усукват се и се оформят гевречета. Оставят се 30 мин. да втасат, намазват се с разбития жълтък, наръсват се със сусам и се пекът на умерена фурна.
                                                       
                                                                С шоколад
                                                            
                            Със сирене             С мед

                                                                    
                                                                                                                                                                                  
                                                                  
                                     
                                                               С шипков мармалад











0 коментара:

Публикуване на коментар