неделя, 23 декември 2012 г.

Охлювчета


Продукти:
3 яйца
250 хл. прясно мляко
20 гр. мая
3 лъж. захар
3 лъж. олио
1 щ. сол
брашно

300 гр. счукани орехи
олио за намазване

Сироп:
1л. вода
1 кг. захар





Начин на приготвяне:
Замесваме меко тесто. Оставяме на топло да втаса. Разделяме на две части. Разточваме първата част на дебелина около 1/2 см. Намазваме с олио и поръсваме половината орехи След това разточваме втората част. Поставяме я върху първата, намазваме и нея с олио и поръсваме останалите орехи. Навиваме на руло, нарязваме охлювчета с дедебелина около 2 см. , обръщаме ги и поставяме в намаслена тавичка. Оставяме да втасат за около 15 мин. и печем на 180 градуса за около 30 мин. Сиропираме горещи охлювчета с предварително сварен и изстуден сироп. Трябва да престоят със сиропа около 12 часа.






3 коментара:

Честито Рождество Христово, Роси!
Бъдете здрави и усмихнати :)

Весели празници :)

Честита Коледа,Роси!
На цялото семейство пожелавам здраве,щастие и благоденствие!Да се множат успехите ви и да се сбъдват мечтите!

Публикуване на коментар