събота, 22 декември 2012 г.

Канелено-орехови сладки за коледа



Продукти:
500 гр. маргарин "Рама"
250 гр. прясно мляко
около 1 кг. брашно


Плънка:
4белтъка
3 ч.чаши счукани орехи
2ч. чаши кристална захар
1 пак. канела
4 жълтъка за намазване
Смесваме всички продукти, като оставяме жълтъците за намазване. Получената плънка разделяме на 7 части.





Начин на приготвяне:
Омесваме  средно твърдо тесто. Оставяме  в хладилник до другия ден. След това разделяме тестото на 7 топчета. С ръце овалваме първото топче, така, че да стане дълго около 50 см. Разточваме го на лента широка около 4 пръста. Поставяме плънка по цялата дължина , навиваме на руло, пак по дължина, намацваме с жълтък и нарязваме с къдраво ножче на около 2 см. Получените сладки нареждаме в намаслена тава и печем на 180 градуса за около 20 мин. Изпечените сладки изваждаме веднага от тавичката докато са още горещи, защото като истинат се залепят и не могат да се извадят.
Много са вкусни!





0 коментара:

Публикуване на коментар