неделя, 9 декември 2012 г.

Торта с шоколадов баварски крем



Продукти за блата:
8 яйца
2 чаени чаши захар
4 суп.лъжици олио
3 чаени чаши брашно

Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме белтъците на сняг. Прибавяме захарта и продължаваме да разбиваме докато се разтопи захарта. Прибавяме жълтъците и олиото и пак разбиваме. Накрая добавяме брашното постепенно като разбъркваме внимателно с ръка, за да не спаднат белтъците. Печем в тавичка върху хартия на умерена фурна.


Продукти за крема:
600 гр. прясно мляко
80 гр.масло
4 яйца
1 чаена чаша захар за млякото
8 суп. лъжици захар за белтъците
2 суп лъжици желатин
1 суп. лъжица какао
4 суп. лъжици брашно
ванилия


Сваряваме млякото с какаото и  захарта. Разбиваме жълтъците с брашното и ги прибавяме към завиращото мляко.Прибавяме маслото.Получения крем оставяме да истине. Разбиваме белтъците с 8 суп.лъж.захар и ги прибавяме към студения крем. Накисваме желатина в 1 чаена чаша компот. След като набъбне го разтапяме на водна баня, оставяме го да истине и го прибавяме към крема. Оставяме крема да полужелира.

Маслен крем:
1 чаена чаша масло или маргарин
1 чаена чаша пудра захар
2 суп.лъж прясно мляко
ванилия
Разбиваме с миксер маслото, прибавяме пудрата захар, ванилията и накрая прясното мляко.Разбиваме всичко добре.


Сглобяване на тортата:
Разделяме изпечения блат на три части. Поставяме първата част във форма за торта застлана с целофан. Сиропираме и изсипваме половината от полужелиралия крем. Поставяме втората част на блата, сиропираме и изсипваме останалата част от крема. Накрая поставяме и третата част на блата и пак сиропираме. Оставяме тортата в хладилника за 12 часа. След това махаме формата , намазваме с маслен крем и отново в хладилника да стегне крема. Накрая украсяваме с фондана.





2 коментара:

Mnogo e krasiva i predpolagam vkusna,no islam da pitam kak se pravi zaharnoto testo.Ako mojesh da mi kajesh.Pozdravleniq za tortata mnogo e krasiva:)

Благодаря! Захарното тесто и на този адрес: http://rusankafood.blogspot.com/search/label/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8

Публикуване на коментар