събота, 22 декември 2012 г.

Еклери


Продукти:
500мл. вода
200мл. олио
1 бакпулвер
500гр. брашно
8 яйца



за крема
1л. прясно мляко
50гр. масло
4 яйца
250гр. захар
9 с.лъж. брашно



Начин на приготвяне:
Водата с 1 щипка сол и 1 с.лъж. захар , олиото и бакпулвира слагаме на огъня да заври. Изсипваме цялото брашно и бъркаме с дървена лъжица докато се получи тесто. Оставяме да изстине, след което прибавяме яйцата идно по едно, докато тестото ги поеме всичките. Шприцоваме еклери върху намаслена тавичка и печем на 200 градуса за окола 30 мин. Изпечените еклери, пълним с крем "Ванилия". Гарнираме с разтопен на водна баня шоколад и поръсваме с пудра захар.

0 коментара:

Публикуване на коментар