неделя, 9 декември 2012 г.

Фондан I



Продукти:
1 супена лъжица на желатин на прах
1/4 чаена чаша студена вода
1/2 чаена чаша гликоза
1 супена лъжица глицерин
2 супени лъжици маргарин "Rama"
8-10 чаени чаши пресята пудра захар
ванилия

Начин на приготвяне:
Заливаме желатина със студената вода и го оставяме да набъбне. През това време пресяваме два пъти пудрата захар. Набъбналия желатин разтапяме на водна баня, като внимаваме да НЕ заври. Към разтопения желатин прибавяме гликозата смесена с глицерина. Разбъркваме и добавяме и маслото. Ароматизираме с ванилията. Оставяме сместа да се охлади до приятно топло. Разделяме пресятата два пъти захар на две половини. В едната половина правим кладенче и изсипваме сместа. Замесваме тесто, което поема захарта в купата. Изсипваме върху наръсен с пудра захар плот и месим с останалата  захар, докато се получи меко тесто. Ако е много меко прибавяме още захар, а ако стане твърдо прибавяме няколко капки вода. Полученият фондан може да се използва веднага или да се съхрани, завит в домакинско фолио в добре затворен съд в хладилника.

1 коментара:

Здравеите,може ли да ви попитам за какви са глюкоза с прах или мед

Публикуване на коментар