Продукти:
1 бр. скумрия (херинга, пъстърва)
1 суп. лъж олио (масло)
1 бр. лимон
1 изравнена суп. лъж. ситно нарязани маслини
магданоз
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Добре почистената риба се посоляваме и разрязваме надлъжно на две половини Смесваме олиото, магданоза, нарязаните маслини, настърганата лимонова кора, лимоновият сок и смляния черен пипер. Всяка половина поставяме върху фолио и върху нея изсипваме от сместа. Увиваме половинките и печем на умерена фурна около 20 мин. Украсяваме с резенче лимон, стръкче магданоз и маслини.
2 коментара:
Тази риба изглежда доста апетитно заслужава си да се пробва. Скумрия лесно се намира така че отивам да я пробвам
риболовни принадлежнос
Страхотна рецепта, но ние ловим рибите за спорта и забавлението
Риболовен Атлас
Публикуване на коментар