събота, 19 януари 2013 г.

Пълнен домашен заек



Продукти:
1 средно голям заек
1 чаена чаша ориз
1 връзка пресен лук ( 2 глави лук )
джоджен
черен пипер
червен пипер
сол
олио



Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязания лук и джоджен, прибавяме измития ориз, черен пипер, сол, червен пипер и 2 чаени чаши вода. Оставяме на слаб огън да набъбне ориза.
Осоляваме заека и го напълваме с оризовата смес. Зашиваме го, поставяме го в дълбока тавичка,  заливаме с  около два пръста вода, прибавяме малко олио, наръсваме заека с червен пипер. Завиваме тавичката с фолио и печем около 1 час. След това махаме фолиото и печем още около 40 мин. да се зачерви заека.



0 коментара:

Публикуване на коментар