неделя, 20 януари 2013 г.

Дунапренен кекс


Продукти:
5 яйца
1чаена чаша захар
1/2 каф. чаша олио
1 бакпулвер
3 бр. пшенечни нишестета (240 гр)
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг. Прибавяме захарта и пак разбиваме докато се разтопи. След това прибавяме жълтъците и олиото при непрекъснато разбиване. Смесваме бакпулвера с нишестето и прибавяме като разбъркваме леко с ръка. Изсипваме сместа в намаслена форма за кекс и печем на умерена фурна.

Направих два кекса. Единият с лимоново, а другият с ягодово нишесте.
Този кекс е с лимоново нишесте, а нарязаните парченца са с ягодово нишесте.


8 коментара:

Дали може да се получи и с царевично нишесте?

Леля ми правеше такъв в електрическа тенджера. Страхотен! Само с пшенично нишесте. Ние в къщи така и не успяхме да го направим - надуваше се във фурната и когато го извадим падаше.

Моля ви кажете ми защо моя кекс се надува невероятно във фурната а когато го извадя спада на 1/3

DA RECEPTATA E SUSHTATA NE SE NADYVA KEKSA I SE PECHE NA SLABA FYRNA, TAM E GRESHTKATA VI,

Рецептата ви е с пшенично нишесте а къде намерихте нишесте ягода пшенично

Не е достатъчно брашното, и другата вероятност е повече захар.

Публикуване на коментар