Продукти:
5 яйца
1чаена чаша захар
1/2 каф. чаша олио
1 бакпулвер
3 бр. пшенечни нишестета (240 гр)
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг. Прибавяме захарта и пак разбиваме докато се разтопи. След това прибавяме жълтъците и олиото при непрекъснато разбиване. Смесваме бакпулвера с нишестето и прибавяме като разбъркваме леко с ръка. Изсипваме сместа в намаслена форма за кекс и печем на умерена фурна.
Направих два кекса. Единият с лимоново, а другият с ягодово нишесте.
Този кекс е с лимоново нишесте, а нарязаните парченца са с ягодово нишесте.
8 коментара:
Невероятен е!
Благодаря!
Дали може да се получи и с царевично нишесте?
Леля ми правеше такъв в електрическа тенджера. Страхотен! Само с пшенично нишесте. Ние в къщи така и не успяхме да го направим - надуваше се във фурната и когато го извадим падаше.
Моля ви кажете ми защо моя кекс се надува невероятно във фурната а когато го извадя спада на 1/3
DA RECEPTATA E SUSHTATA NE SE NADYVA KEKSA I SE PECHE NA SLABA FYRNA, TAM E GRESHTKATA VI,
Рецептата ви е с пшенично нишесте а къде намерихте нишесте ягода пшенично
Не е достатъчно брашното, и другата вероятност е повече захар.
Публикуване на коментар