неделя, 3 февруари 2013 г.

Заешко месо яхния



Поради ниското съдържание на холестерол заешкото месо е препоръчително за консумиране от хора страдащи от проблеми със сърдечносъдовата и храносмилателната система и съпътстващите ги заболявания, като високо кръвно налягане, болести на черния дроб и жлъчката, затлъстяване, гастрит, атеросклероза и други проблеми които пречат на човек да води пълноценен и здравословен начин на живот.

Продукти:
500гр. заешко месо
10 средни глави лук
1 прясна пиперка /замразена/
1 домат /1каф.чашка консерва/
1/2 чаша вино
1-2 лъж.брашно
сол
червен пипер
черен пипер
бахар
дафинов лист
чубрица
олио

Начин на приготвяне:
Задушаваме едро нарязания лук и пиперката. Прибавяме месото, нарязано на порции и запържваме докато хване златиста коричка. прибавяме доматите, виното и всички подправки. Доливаме с вода да покрие малко отгоре месото и варим до пълна готовност. Когато месото се свари, прибавяме брашното, размито с вода към ястието.


Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и диетично хранене.
По съдържание на белтъчини заешкото месо държи рекорда спрямо останалите видове месо.
Усвояването на белтъчините на заешкото месо в човешкия организъм е 90%, докато за другите видове месо е максимум 64%. Заешкото месо е бедно и на мазнини. Сравнено с останалите видове месо и тук има най-добри показатели.

0 коментара:

Публикуване на коментар