понеделник, 25 февруари 2013 г.

Понички с крем "Ванилия"







Продукти за тестото:
2 с. лъж захар
40 гр. масло
1/2 ч. чаша топло прясно мляко
1/2 к. мая
2 яйца
1 щ. сол
ванилия
брашно
Замесваме месо тесто и оставяме да втаса.



Крем "Ванилия"
500 гр. прясно мляко
1/2 чаша захар
6 с.л. брашно
3 яйца
ванилия
50 гр. масло



Поставяме млякото със захарта да заври. Разбиваме яйцата и брашното с малко вода и изсипваме към заврялото мляко, разбиваме енергично с тел докато клокне. Прибавяме ванилията и маслото и оставяме да изстине. Крема трябва да е гъст.




След като тестото втаса, разточваме на кора, дебела около 1 см. С чаена лъжичка слагаме от истиналия крем на купчинки на растояние една от друга върху половината площ от кората. Загръща се и с чаша се отрязват поничките. Изчакваме около 10 мин. и  изпържваме  във фритюрник. Готовите понички отцеждаме върху салфетка и наръсваме с пудра захар. Пърженето е кратко и почти не попива никаква мазнина. Станаха много меки и невероятно вкусни!









4 коментара:

Ама че са кръглинки,много симпатични и вкусни понички,Роси!

Страхотни понички:)
Много ги обичам с крем:)

Публикуване на коментар