петък, 8 февруари 2013 г.

Пиле с картофи


Това ястие е спомен  от моята баба. Тя винаги слагаше пиперка в ястията с картофи от която се получаваше страхотен аромат. Винаги, когато готвя такова ястие си спомням за нея.

Продукти:
1 пиле (около 1 кг)
2 глави лук
картофи около  2кг.
1/2 чаена чаша домати консерва или 1-2 пресни домата
1 зелена пиперка (прясна или замразена)
сол
олио 
червен пипер
чубрица

Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и запържваме в загрята мазнина или го запичаме на фурна. В същата мазнина след изваждане на пилето задушаваме дребно нарязания лук и пиперката. Прибавяме  червения пипер, връщаме месото , заливаме с топла вода и варим до полуомекване на пилето. След това прибавяме едро нарязаните картофи, доматите и чубрицата.
Печем на умерена фурна докато остане на мазнина.

0 коментара:

Публикуване на коментар