Това ястие е спомен от моята баба. Тя винаги слагаше пиперка в ястията с картофи от която се получаваше страхотен аромат. Винаги, когато готвя такова ястие си спомням за нея.
Продукти:
1 пиле (около 1 кг)
2 глави лук
картофи около 2кг.
1/2 чаена чаша домати консерва или 1-2 пресни домата
1 зелена пиперка (прясна или замразена)
сол
олио
червен пипер
чубрица
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и запържваме в загрята мазнина или го запичаме на фурна. В същата мазнина след изваждане на пилето задушаваме дребно нарязания лук и пиперката. Прибавяме червения пипер, връщаме месото , заливаме с топла вода и варим до полуомекване на пилето. След това прибавяме едро нарязаните картофи, доматите и чубрицата.
Печем на умерена фурна докато остане на мазнина.
0 коментара:
Публикуване на коментар