вторник, 20 август 2013 г.

Пирог със смокини

60 гр. масло
250 гр. кисело мляко
2 яйца 
75 гр. захар
ванилия, щипка сол 
настъргана портокалова кора 
20 мл. ром
200 гр. грис
2 ч.л. бакпулвер
6 узрели смокини












Киселото мляко се разбиваме  с яйцата, захарта, подправките, солта и рома.
Към тях на тънка струя  добавяме  растопеното масло.
Гриста  смесваме  с бакпулвера и  добавяме  към сместа.
В намаслена и поръсена с галета форма (24 см.)  изливаме  тестото, отгоре  подреждаме нарязаните на половинки смокини с разреза нагоре и леко  притискаме. 
Печем около 45 минути на 180 градуса.






0 коментара:

Публикуване на коментар