60 гр. масло
250 гр. кисело мляко
2 яйца
75 гр. захар
ванилия, щипка сол
настъргана портокалова кора
20 мл. ром
200 гр. грис
2 ч.л. бакпулвер
6 узрели смокини
Киселото мляко се разбиваме с яйцата, захарта, подправките, солта и рома.
Към тях на тънка струя добавяме растопеното масло.
Гриста смесваме с бакпулвера и добавяме към сместа.
В намаслена и поръсена с галета форма (24 см.) изливаме тестото, отгоре подреждаме нарязаните на половинки смокини с разреза нагоре и леко притискаме.
Печем около 45 минути на 180 градуса.
250 гр. кисело мляко
2 яйца
75 гр. захар
ванилия, щипка сол
настъргана портокалова кора
20 мл. ром
200 гр. грис
2 ч.л. бакпулвер
6 узрели смокини
Киселото мляко се разбиваме с яйцата, захарта, подправките, солта и рома.
Към тях на тънка струя добавяме растопеното масло.
Гриста смесваме с бакпулвера и добавяме към сместа.
В намаслена и поръсена с галета форма (24 см.) изливаме тестото, отгоре подреждаме нарязаните на половинки смокини с разреза нагоре и леко притискаме.
Печем около 45 минути на 180 градуса.
0 коментара:
Публикуване на коментар