четвъртък, 1 август 2013 г.

Лучник

За тестото:
1 яйце
150 гр. кисело мляко
150 мл. хладка вода
1 с. лъж. сол
1 ч. лъж. захар
2 с. лъж. олио
20 гр. прясна мая
брашно около 500 гр.


За плънката:
5-6 големи глави лук
500 гр. кайма
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица



Начин на приготвяне:
Размиваме маята в хладката вода, прибавяме солта, и захарта и разбъркваме. Прибавяме останалите продукти и замесваме средно меко тесто, което оставяме да втаса. 
През това време приготвяме плънката: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в малко мазнина. Прибавяме каймата като разбъркваме с вилица за да стане на трохи. Слагаме подправките и оставяме да изстине. 
След като втаса тестото, разделяме го на три части. Едната част разточваме на кора малко по -голяма от тавата. поставяме кората в намазнената тава, прибавяме плънката, завиваме краищата навътре. Разточваме втората част и я поставяме отгоре. Надупчваме с вилица. В третата част поставяме ситно нарязан шпеков салам, омесваме добре и правим малки топчета, които нареждаме по ръба на тавата. Оставяме да втаса за около 20 мин. и печем на 180 градуса.



0 коментара:

Публикуване на коментар