Продукти:
4бр. котлетни пържоли
500 гр пресни гъби печурки
200 гр. бяло вино
черен пипер
1 с. лъж. брашно
Начин на приготвяне:
Посоляваме и наръсваме с черен пипер пържолите. Поставяме ги в тавичка, заливаме с 200 гр. вода и малко олио и печем на фурна на 180 градуса от двете страни.
В отделен съд нарязваме измитите гъби, посоляваме ги и задушаваме около 10 мин. Прибавяме бялото вино, черен пипер, изпечените пържоли, соса от печено и оставяме да поври до омесване на гъбите. По този начин пържолите поемат от соса и се овкусяват. След това изваждаме пържолите и прибавяме размитото брашно, разбъркваме, връщаме пържолите и оставяме да заври, след което ги отнемаме от огъня. Поднасяме с лимонче!
4бр. котлетни пържоли
500 гр пресни гъби печурки
200 гр. бяло вино
черен пипер
1 с. лъж. брашно
Начин на приготвяне:
Посоляваме и наръсваме с черен пипер пържолите. Поставяме ги в тавичка, заливаме с 200 гр. вода и малко олио и печем на фурна на 180 градуса от двете страни.
В отделен съд нарязваме измитите гъби, посоляваме ги и задушаваме около 10 мин. Прибавяме бялото вино, черен пипер, изпечените пържоли, соса от печено и оставяме да поври до омесване на гъбите. По този начин пържолите поемат от соса и се овкусяват. След това изваждаме пържолите и прибавяме размитото брашно, разбъркваме, връщаме пържолите и оставяме да заври, след което ги отнемаме от огъня. Поднасяме с лимонче!
0 коментара:
Публикуване на коментар