петък, 23 август 2013 г.

Пържоли с гъбен сос

Продукти:
4бр. котлетни пържоли
500 гр пресни гъби печурки
200 гр. бяло вино
черен пипер
1 с. лъж. брашно





Начин на приготвяне:
Посоляваме и наръсваме с черен пипер пържолите. Поставяме ги в тавичка, заливаме с 200 гр. вода и малко олио и печем на фурна на 180 градуса от двете страни.
В отделен съд нарязваме измитите гъби, посоляваме ги и задушаваме около 10 мин. Прибавяме бялото вино, черен пипер, изпечените пържоли,  соса от печено и оставяме да поври до омесване на гъбите. По този начин пържолите поемат от соса и се овкусяват. След това изваждаме пържолите и прибавяме размитото брашно, разбъркваме, връщаме пържолите и оставяме да заври, след което ги отнемаме от огъня. Поднасяме с лимонче!







0 коментара:

Публикуване на коментар