Продукти:
400 мл. лимонода
100 мл. прясно мляко
20 гр. мая ( 1/2 пак.)
4 яйца
1 ч.л. захар
сол
брашно около 1.500 кг.
300 гр. сирене
150 гр. олио
50 мл. прясно мляко за намазване
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в прясното мляко, прибавяме солта, захарта, яйцата и лимонадата. Замесваме меко тесто и оставяме да втаса. Разточваме на правоъгълник, намазваме с олио, наръсваме натрошеното сирене и навиваме на руло. Нарязваме го на парчета, с дължина около 10 см. и ги нареждаме изправени в намазана дълбока тавичка. Пак оставяме да втаса за около 15 мин., намазваме с прясно мляко и печем на 180 градуса до зачервяване.
400 мл. лимонода
100 мл. прясно мляко
20 гр. мая ( 1/2 пак.)
4 яйца
1 ч.л. захар
сол
брашно около 1.500 кг.
300 гр. сирене
150 гр. олио
50 мл. прясно мляко за намазване
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в прясното мляко, прибавяме солта, захарта, яйцата и лимонадата. Замесваме меко тесто и оставяме да втаса. Разточваме на правоъгълник, намазваме с олио, наръсваме натрошеното сирене и навиваме на руло. Нарязваме го на парчета, с дължина около 10 см. и ги нареждаме изправени в намазана дълбока тавичка. Пак оставяме да втаса за около 15 мин., намазваме с прясно мляко и печем на 180 градуса до зачервяване.
0 коментара:
Публикуване на коментар