четвъртък, 5 септември 2013 г.

Галет с праскови


Продукти:
за тестото
200 гр. брашно
110 гр. масло
50 гр. захар
1 яйце



плънка:
праскови
1/2 ч. л. канела
1 с.л. захар
1 с.л. мед
малко прясно мляко
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
Смесваме брашното с маслото и ги разроняваме на трохи. Прибавяме яйцето, смесено със захарта. Омесваме  тесто, разделяме го на четири части, поставяме ги в купа, покриваме с фолио и  поставяме в хладилника за 1 час.
Загряваме фурната, като през това време приготвяме плънката.
Смесваме канелата със захарта, нарязваме прасковите.
Разточваме едната топка, нареждаме праскови, като оставяме разстояние по края, за да може да се прегъне навътре.
Поръсваме със сместа от канела и захар.
Загъваме краищата,  поставяме галета в намазана с олио тавичка. намазваме отгоре с разтопен мед, смесен с малко мляко и печем на 180 градуса за 25 мин.
Накрая поръсваме с пудра захар.






Източник: тук

0 коментара:

Публикуване на коментар