Жабешките бутчета са световно известни. Този деликатес се свързва с френската кухня, но в момента се консумира не само във Франция. Бутчетата се отделят над бедрения мускул, сваля се кожата, изравняват се и набучват върху дървени шишчета. Така приготвени се сервират на масата на ценителите.
Месото на жабешките бутчета е много изискано и деликатно. На вкус напомнят на крехко пилешко месо. Месото на жабешките бутчета е много крехко, лесно се разчупва и отхапва. Традиционалистите на френската маса няма да позволят да ги консумирате с нож и вилица. Може да попаднете и на блюдо, където бутчетата ще бъдат в сос. Тогава можете да използвате прибори. В ресторантите, предлагащи този деликатес, трябва да се сервират едновременно с ястието и купички с вода и лимон – за изплакване на ръцете.
Продукти:
500 гр. жабешки бутчета
сол
черен пипер
олио за пържене
За паста " Пат а фри" за паниране:
200 гр. брашно
200 гр. бира
3 яйца
сол
Начин на приготвяне:
Почистените бутчета се киснат 5-6 часа в студена вода, която се сменя през час - час и половина. След това се киснат 2 часа в леко подкиселена вода. Изваждат се и се подсушават с кърпа.
Така подготвените бутчета се наръсват със сол и черен пипер, овалват се в пастата "пат а фри" и се пържат в сгорещеното растително масло до зачервяване. Поливат се с лимонов сок.
Приготвяне на пастата "Пат а фри".
Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците с бирата, прибавяме брашното и разръркваме докато се получи еднородна смес. Прибавяме разбитите на сняг белтъци.Накрая посоляваме с една щипка сол.
0 коментара:
Публикуване на коментар