сряда, 4 септември 2013 г.

Панирани жабешки бутчета в паста "Пат а фри"


Жабешките бутчета са световно известни. Този деликатес се свързва с френската кухня, но в момента се консумира не само във Франция. Бутчетата се отделят над бедрения мускул, сваля се кожата, изравняват се и набучват върху дървени шишчета.  Така приготвени се сервират на масата на ценителите.

Месото на жабешките бутчета е много изискано и деликатно. На вкус напомнят на крехко пилешко месо.  Месото на жабешките бутчета е много крехко, лесно се разчупва и отхапва. Традиционалистите на френската маса няма да позволят да ги консумирате с нож и вилица. Може да попаднете и на блюдо, където бутчетата ще бъдат в сос.  Тогава можете да използвате прибори. В ресторантите, предлагащи този деликатес, трябва да се сервират едновременно с ястието и купички с вода и лимон – за изплакване на ръцете.



Продукти:
500 гр. жабешки бутчета
сол
черен пипер
олио за пържене




За паста " Пат а фри" за паниране:
200 гр. брашно
200 гр. бира 
3 яйца
сол



Начин на приготвяне:
Почистените  бутчета се киснат 5-6 часа в студена вода, която се сменя през час - час и половина. След това се киснат 2 часа в леко подкиселена вода. Изваждат се и се подсушават с кър­па.
Така подготвените бутчета се наръсват със сол и черен пипер, овалват се в пастата "пат а фри"  и се пържат в сгорещеното растително масло до зачер­вяване. Поливат се с лимонов сок.

Приготвяне на пастата "Пат а фри". 
Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците с бирата, прибавяме брашното и разръркваме докато се получи еднородна смес. Прибавяме разбитите на сняг белтъци.Накрая посоляваме с една щипка сол.









0 коментара:

Публикуване на коментар